Over Angelique

 

Na in 1985 het VWO te hebben afgrond, ben ik 4 jaar gaan studeren aan de Haagse Hogeschool voor Fysiotherapie. Tijdens verschillende stages raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het mooie en uiterst complexe menselijk lichaam.

De opleiding fysiotherapie heb ik in 1989 met succes afgerond. Ik merkte echter tijdens mijn werkzaamheden dat de kennis, die ik tijdens mijn opleiding als fysiotherapeut had opgedaan, mij niet genoeg voldoening gaf. Een collega attendeerde mij op osteopathie. Ik had nog nooit van osteopathie gehoord en na enig research concludeerde ik dat dit misschien wel hetgeen was waar ik naar zocht.

In 1991 ben ik begonnen met de opleiding voor osteopathie aan “The International Academy of Osteopathie”. Tijdens de 5 jaar durende opleiding kreeg ik antwoord op de meeste vragen waardoor mijn enthousiasme voor de osteopathie groeide. Het was een groot voordeel dat ik de technieken, die tijdens mijn opleiding werden toegereikt, direct kon toepassen in de praktijk. De patiënten wilden maar al te graag meewerken en voelden ook het resultaat.

Nadat ik in 1996 mijn certificaat had behaald, kon ik in twee fysiotherapie praktijken aan de slag als osteopaat. De daar opvolgende 4 jaar heb ik onderzoek gedaan naar “cognitieve functie stoornissen bij whiplash patiënten” en in 2000 mijn thesis met goed gevolg afgerond. Dit resulteerde in mijn Diploma Osteopathie (D.O.). Zo behaalde ik mijn registratie bij het NRO en mag de titel D.O.-M.R.O dragen.

Sinds 1999 ben ik mijn praktijk voor Osteopathie begonnen in “Het gezondheidscentrum Stevenshof”. Nog steeds ontvang ik met veel enthousiasme patiënten en heb mij met verschillende vervolgcursussen gespecialiseerd in het behandelen van babies en kinderen.