Mens in balans

Als er ergens in het lichaam spanning zit, dan neigt het hele lichaam zich daar naartoe. Als je bijvoorbeeld buikpijn hebt, buig je automatisch wat voorover om de spanning van de buik af te halen.

Spanning ergens in het lichaam kan op een andere plek pijnklachten geven. Ik behandel dus niet alleen de klacht, maar ga vooral op zoek naar de oorzaak. Mijn doel is om het lichaam weer in balans te brengen, zodat het zichzelf kan herstellen.

Tijdens een eerste telefoongesprek vraag ik naar de klacht en geef eventueel wat antwoorden op uw vragen en maak indien gewenst met u een afspraak. Gedurende onze eerste afspraak gaan we dieper op de klacht in en doe ik een volledige anamnese. Daarna vind een algeheel lichamelijk onderzoek plaats, waarbij gekeken wordt naar de beweeglijkheid van de gewrichten, organen en schedel. De totale behandeling duurt ongeveer 45 minuten waarna ik aan kan geven wat de te verwachten resultaten zijn. Mogelijk adviseer ik u dingen te laten of juist te doen zodat mijn volgende behandelingen meer effect hebben. Over het algemeen genomen dient er rond de vier a vijf behandelingen vooruitgang te zijn behaald.