Kinderen

Soms merk je dat je kind zich anders gedraagt dan normaal: onrustiger of juist heel stil.
Hij of zij trekt zich terug in zijn eigen wereldje en maakt lastiger (oog)contact. Dat kan wijzen op lichamelijk ongemak, wat kinderen vaak (nog) niet goed aan kunnen geven. Kinderen die niet lekker in hun vel zitten, kunnen zich niet optimaal ontwikkelen. Ik ga onderzoeken of er structurele beperkingen zijn die dit gedrag kunnen veroorzaken. Zodra ik het lichaam weer in balans heb gebracht, kan hij of zij weer zichzelf zijn.

Een paar maanden geleden kwam Jisse bij mij onder behandeling:

Jisse (6 jaar) kwam bij mij onder behandeling omdat hij zich anders ging gedragen. Hij kwam verlegen en teruggetrokken over. Het was duidelijk dat hij niet lekker in zijn vel zat.
De school had er moeite mee dat hij onder schooltijd naar de osteopaat ging, maar de ouders vonden het belangrijk dat hij zo snel mogelijk werd geholpen.
Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat er veel spanning zat rond de dunne darm*.
Na de behandeling namen zowel de ouders als ik waar dat hij zich veel beter voelde, hij begon gelijk honderduit te kletsen en kon zich beter ontspannen.
Zodra hij thuis kwam ging hij spontaan voor mij een tekening maken.
De volgende dag op school vroeg de leraar wat er gebeurd was met Jisse: “Hij komt zo ontspannen over!”

* De dunne darm heeft als taak voedingsstoffen op te nemen. Als er teveel spanning rond de dunne darm zit, kan de weerstand van die persoon verminderen waardoor er klachten kunnen ontstaan als eczeem, astma en chronische verkoudheid. Deze spanning kan echter ook een gevoel van angst, onbehagen of opgejaagd gevoel geven. Kinderen kunnen moeilijk aangeven wat ze nou precies voelen.  Een osteopaat kan door middel van lichamelijk onderzoek waarnemen waar de meeste spanning zit en dit behandelen middels mobiliseren en milde rekkingen.